Propositioner 2024

Varde Cykelklub præsenterer den 19. udgave af Vestergades Cykler MTB Cup
– En motions MTB cup med en snert af konkurrence

Varde Cykelklub er klar med endnu en udgave af Vestergades Cykler MTB Cup, som køres over 3 afdelinger fra januar til marts 2024. Vi skal køre på tre forskellige lokaliteter – Bordrup Plantage, Oksbøl, Grusgraven Sdr. Plantage i Varde og Blåbjerg Plantage, Henne.

Selve ruterne der skal køres, tilpasses løbende optil dagen, og derfor vil der ikke være nogen rutevisninger. Men en uge før hver afdeling, så opdateres praktiske informationer omkring start sted, distance/antal omgange og andre forhold, som kan ændres fra gang til gang.

…Motion med en snert af konkurrence… Det er et godt udtryk for cuppens ånd! Det gælder selvfølgelig først og fremmest om at være med – men lidt konkurrence skader ikke. Om du konkurrerer imod din klubkammerat, kollega, familie – eller dig selv – det bestemmer du selv, bare du kommer med.

Præmier:

 • Der er podiepræmier til 1,2 og 3 i alle klasser både til de enkelte afdelinger og i den samlede cup stilling.
 • Der er mange flotte præmier, som uddeles ved lodtrækning efter hver afdeling
 • Der er et flot gavekort på kr. 10.000,- til Vestergades Cykler, som udtrækkes til sidste afdeling. Den udtrækkes blandt alle ryttere, som er CUP tilmeldte, altså tilmeldt til hele serien før den starter!

Bæklund Service Teknik er sponsor for podiepræmierne til alle afdelinger.

Køretid / distancer:

 • Til hver afdeling køres der et fastlagt antal omgange, som fremgår af info på dagen.
  Der er dog den begrænsning, at udkørsel til ny runde lukkes når vinderen i Sport klassen er i mål, uanset hvad klasse du kører i. På den måde undgår vi at en enkelt “Loney rider” holder hele systemet i skak i kulden, og vi kan afvikle præmieoverrækkelsen, mens der stadig er folk på pladsen..

Telt / forplejning:

 • Til alle afdelinger vil vi have stort opvarmet telt så alle kan få lidt læ mens vi venter på sidste mand i mål, og at resultaterne gøres klar til præmieoverrækkelse.
 • Der er en mindre udvalg af god mad og drikke, som er super billigt, så spar madpakken, og tag lidt penge med.
 • Der vil være toiletvogn til alle afdelinger

Datoer/steder/ruter:

 • FØRSTE AFDELING:
  Dato: Søndag den 28. januar 2024 – Start kl. 10.00
  Sted: Bordrup Plantage, v/Oksbøl
  Rutens karakteristik: Lidt snørklet og teknisk rute med en del korte stigninger på singletrack. Ruten er ca. 6.5 km pr. omgang.
  Distance:
  Sport m/k – 4 omgange (ca. 75 min)
  Motion m/k – 3 omgange, Herre H/50 – 3 omgange &
  U/19 – 3 omgange (ca. 60 min).
  E-Bike (m/k) – 2 omgange, Herre Motion – 2 omgange, Herre H/60 – 2 omgange, Damer – 2 omgange, B&U U/15 – 2 omgange (ca. 50 min)
  ..
 • ANDEN AFDELING:
  Dato: Søndag den 25. februar 2024 – Start kl. 10.00
  Sted: Grusgraven, Sdr. Plantage v/Varde.
  Rutens karakteristik: Teknisk rute med mange stejle stigninger og nedkørsler. En rigtig mountainbike rute, som kræver noget af rytteren. Grusveje, singletracks og lidt markveje gør ruten spændende og afvekslende. Ruten er ca. 6,5 km pr. omgang.
  Distance:
 • Sport m/k – 4 omgange (ca. 75 min)
  Motion m/k – 3 omgange, Herre H/50 – 3 omgange &
  U/19 – 3 omgange (ca. 60 min).
  E-Bike (m/k) – 2 omgange, Herre Motion – 2 omgange, Herre H/60 – 2 omgange, Damer – 2 omgange, B&U U/15 – 2 omgange (ca. 50 min)
  ..
 • TREDJE AFDELING (FINALE):
  Dato: Søndag den 10. marts 2024 – Start kl. 10.00
  Sted: Blåbjerg Plantage v/Henne Strand.
  Rutens karakteristik: Maratonagtig rute med udgangspunkt i det hvide spor, men med flere ekstra krydderier. Ikke teknisk svær, men med lange stigninger samt hurtige nedkørsler på skovveje, singletracks og grusveje, der vil gøre ruten spændende, lang og hurtig. Ruten er ca. 10-12 km pr. omgang.
  Distance:
 • Sport m/k – 4 omgange (ca. 75 min)
  Motion m/k – 3 omgange, Herre H/50 – 3 omgange &
  U/19 – 3 omgange (ca. 60 min).
  E-Bike (m/k) – 2 omgange, Herre Motion – 2 omgange, Herre H/60 – 2 omgange, Damer – 2 omgange, B&U U/15 – 2 omgange (ca. 50 min)
  ..

For alle distancer, omgange m.v. forbeholder vi os ret til at rette til helt frem til starttidspunktet.

Tidsplan:
Kl. 8.45 – 9.50 Startnummer udlevering / eftertilmelding / køb af erstatnings nummerplader.
Nyt for 2024 udgaven: Alle skal afhente startnummer til første afdeling, men er du CUP tilmeldt, så får du et startnummer printet på meget kraftig plastic, som skal GENBRUGES til alle tre afdelinger. Du skal altså selv gemme dit nummer og sørge for at have det med til afdeling 2 og 3.
Glemmer du dit nummer, så kan du købe et 8000 nummer for kr. 50,00 som betales via mobilepay i check ind og dette nummer kan KUN anvendes til den afdeling det købes – du skal altså fortsat huske din “CUP nummerplade” til næste afdeling.
Mister du din CUP nummerplade permanent, så køber du et 8000 nummer til hver af de følgende afdelinger for kr. 50,00 pr. gang

Kl. 10.00 Start for alle klasser.
Starten organiseres således:
10:00 Sport m/k 4 omgange & U/19 opdelt i to grupper
10:01 Herre H/50 omgange
10:02 Motion m/k 3 omgange
10:03 E-Bike (m/k) 2 omgange
10:04 Dame 2 omgange, Motion Herre 2 omgange &
Herre H/60 2 omgange blandet opstilling på samme skud.
10:06 Ungdom U/15 2 omgange
Følg ubetinget vores starters anvisninger på startlinjen, da der kan ske lokale tilretninger.

Kl. 12.00 Præmieoverrækkelse. Der er mindre præmier til et, to og tre i hver klasse samt lodtrækningspræmier blandt alle, som har deltaget i afdelingen. Udtrækningen sker automatisk blandt alle startende og vinderne kaldes op ved præmieoverrækkelsen. Man skal være fysisk tilstede for at modtage sin lodtrækningspræmie og vi forventer at ALLE deltager i præmieoverrækkelsen.
Til finalen forventes der præmieoverrækkelse kl. 12.45, da der køres længere tid til denne afdeling.
Herefter oprydning og nedtagning af rute – her er alle velkommen til at give en hånd med!

Klasser:
Der køres i 9 klasser i denne cup.

 • Sport (m/k) 4 omgange – klassen er for de ryttere (både herrer og damer), som ønsker fuld valuta for pengene. Distancerne er ca. 25-35 km (maraton afdelingen er ca. 45 km).
 • Motion 1 (m/k) 3 omgange, U/19 (m/k) 3 omgange & Herre H/50 kører 3 omgange. Motion 1 og U/19 er unisex klasser. Herre H/50 er en ren herre klasse.
  I 2023 udgaven af cuppen skal H50 skal være født mellem 1965 og 1974. I U/19 må man ikke fylde 19 år i 2024, du skal altså være født mellem 2006 og 2009.
 • E-bike (m/k) 2 omgange starter et minut bagved 3 omgange starten og et minut foran alle øvrige 2 omgangs ryttere. Vi håber alle E-Bike ryttere vil hjælpe med at holde gode karma på sporet og vise ekstra hensyn.
 • Dame 2 omgange, Motion Herre 2 omgange & Herre H/60 kører alle 2 omgange.
  I 2024 udgaven af cuppen skal H/60 ryttere være født i 1964 eller tidligere.
 • Ungdom U/15 2 omgange er vores ungdoms klasse, hvor den gode oplevelse skal være højere prioriteret end konkurrencen. I 2024 udgaven af cuppen skal U/15 år være født mellem 2010 og  2013.

Vi tillader ikke deltagere at flytte klasse mellem afdelingerne.

Tilmelding og Tidtagning:

Tilmelding og betaling:
Tilmelding skal foretages >on-line<, så vi kan forberede tidtagningen m.v.  Det er en kæmpe hjælp for organisationen, hvis I tilmelder Jer i god tid, så vi kan skalerer vores setup korrekt.

On-line tilmeldingen lukker kl. 16 lørdag inden hver afdeling. Herefter åbnes der for eftertilmelding on-line fra kl. ca. 18 lørdag til umiddelbart før start. Der tillægges kr. 25,00 for eftertilmelding, samt gebyr til Sportstiming. Du vil få tildelt et 8000 universal startnummer, som KUN kan anvendes til den afdeling den er købt.

Startgebyr:
Startgebyr for hver afdeling er kr. 175,00. Eftertilmelding er kr. 225,00.
Ved cup tilmelding til alle tre afdelinger er prisen samlet kr. 400,00. Eftertilmelding til Cuppen er kr. 450,00

Gebyr: Der vil i betalingsflowet blive tillagt et tidtagningsgebyr på kr. 16,00 til Sportstiming, samt eventuelle kreditkort specifikke kortomkostninger, hvilket vil fremgå ved betaling.

Tidtagning/resultat/startnumre:
Vi anvender elektronisk tidtagnings system, og derfor SKAL alle deltagere anvende den udleverede nummerplade, som har indbygget tidtagnings chip.

Er du CUP tilmeldt, så skal du gen-anvende den personlige nummerplade du har fået udleveret til første afdeling. Pas god på dit nummer, der kan ikke købes erstatningsnummerplade til cuppen, men der kan købes et 8000 nummer som erstatning for den enkelte afdeling, og den koster kr. 25,00 pr. gang og kan KUN anvendes til den afdeling den købes.

Chip check: Vores tidtagning er meget driftssikkert, men det kræver at man kører med den korrekte tidtagningschip. Derfor opsætter vi en PC ved målstregen, hvor du kan køre forbi og aflæse at din chip registreres korrekt. Vi henstiller på den kraftigste til alle kører forbi chip check, så vi får korrekt resultat og korrekte læsninger på dine omgange.

Startnumre: Startnumre skal monteres foran på cyklen og skal være letlæselig under hele løbet. De må ikke foldes, klippes eller bøjes rundt om styret

Cykelservice:
Hovedsponsor Vestergades Cykler vil have servicestand ved start.
Her kan der udføres mindre reparationer og justeringer inden løbet. Kom i god tid, så mekanikerne også kan deltage i løbet.

Resultater/Præmier:
Der udarbejdes en resultatliste efter hver afdeling. Efter anden afdeling laves der også en overalt rangliste.

Resultat og cup beregning:

 • Til den enkelte afdeling medtages alle som har fået minimum en læsning på målstregen.
 • Cup overalt rangliste:
  Den samlede stilling beregnes med: nr. 1 i et løb får 0,7 point, nr. 2 får 2 point osv. Hvis man ikke stiller op eller hvis man ikke opnår en læsning på tidtagningen, så får man point som sidste mand i klassen +10.
 • Laveste samlede pointtal vinder ranglisten.  Ved pointlighed brydes dette ved at at se på placeringen i den sidst gennemførte afdeling, hvor man rangeres efter placering herfra.

Præmier efter den enkelte afdeling:

 • Der er lodtrækningspræmier efter hver afdeling. Alle startende ryttere deltager i lodtrækningen, og man skal være personlig tilstede for at få sin lodtrækningspræmie.
 • Lodtrækningen foretages på startnumre, som udtrækkes af Sportstiming systemet, og præmierne overrækkes ved præmieoverrækkelsen.
 • Der er naturalie præmier til nr. 1, 2 og 3 i alle klasser, hvor der er tilmeldt mindst 3 ryttere.

Præmier – Overalt cuppen:

 • Der er præmier til nr. 1, 2 og 3 på overalt ranglisten i hver klasse.
 • Der er en hoved lodtrækningspræmie til alle cup-tilmeldte ryttere – det er et gavekort til Vestergades Cykler på kr. 10.000,00
 • For at kunne vinde denne, så skal deltageren være cup tilmeldt, og minimum have gennemført en afdelinger af cuppen, samt være stillet til start i finaleafdelingen og så skal du være fysisk tilstede ved lodtrækningen som finder sted i målområdet.

Arrangør:
Varde Cykelklub (VCK)

Spørgsmål kan rettes til:
Løbsleder Ole Klemmensen på
mtb@vardecykelklub.dk